Bir Kanser türü ...

Kan Kanseri,

Lösemi,
Lökositlerin anormal bir şekilde çoğalması, gerek bulunduğu gerekse çevresindeki hücreleri parçalaması sonucu oluşur. Ayrıca radyasyon ve röntgen ışınları da insanlarda lösemiye sebep olmaktadır. Löseminin tedavisi lökositlerin anormal bir şekilde çoğalmasını önlemektir. Bu da ilaçla tedavidir.

Kanser;
Hücrelerin anormal bir şekilde çoğalması sonucu urlar meydana gelmektedir. Urlar iki türlüdür. Bir kısmı iyi huylu (selim urlar), bir kısmı kötü huylu (habis) urlardır. Vücudun değişik yerlerinden, dokularından kökenini alan habis karakterli urların bir kısmına Kanser bir kısmına da Sarkom denir.

İyi huylu urlar, normal doku yapısına büyük benzerlik gösterirler ve kökenini aldıkları dokunun karakterini benimserler. Genellikle yavaş büyürler. Oluştukları yerin veya organın çalışma düzenini bozarlar ve çevresinde yer almış dokulara baskı yapara ağrı verirler ve zararlı olurlar. Ancak, bunların etki dereceleri urların büyüklüğüne göre ve oluştukları yere göre çok değişiklik gösterirler. Sonuç olarak, iyi huylu urlar yavaş büyürler, tedavilerinde her zaman ameliyat gerekmez. Çok defa tıbbi tedaviler iyi sonuçlar verir.

Kötü huylu urlar, hücreler iyi huylu urlara göre daha çok çoğalır. Bunlar bölünme çoğalmalarında hiçbir yasa ve kural dinlemezler. Yere dökülen bir kova suyun dağılması gibi çeşitli yönlere yayılırlar. Önlerine gelen organ ve dokuyu tahrip ederler. Habis urların diğer bir benzerlik gösterirler özelliği yavrulamaktır. Buna Yavrulamak veya Metastaz yapmak denir. Bulunduğu yerlerden uzak vücudun diğer kısımlarına atlayabilirler.

Kanser Çeşitleri;
Akciğer Kanseri, Anal Kanal Kanseri, Anüs Kanserleri,
Böbrek Kanseri,
Deri Kanseri,
Gırtlak Kanseri, Göz Kanseri
İnce Barsak Tümörü,
Kalın Barsak Kanseri, 
Karaciğer Kanseri,
Malin Melanoma, Meme Kanseri, 
Mide Kanseri
Non-Hodgkin Lenfoma,
Over Kanseri,
Özefagus Kanseri,
Pankreas Kanseri, Prostat Kanseri,
Rahim Kanseri,
Tiroid kanseri,
Safra Kesesi Kanseri, Safra yolu Kanseri, Serviks Kanseri .

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ