Tropikal Amerika' da yaşayan ve "Göbekli Domuz" da denilen bir hayvan...

Pekari, 
(Peccary).
Yakalı Pekari,
Misk Domuzu,
Göbekli Domuz.
Pekari, pekarigiller familyasından olan çift toynaklı orta büyüklükteki memeli hayvanlara verilen ortak addır. Kuzey Amerika'nın güneybatısında ve Orta Amerika ile Güney Amerika'nın tamamında bulunurlar. 

Domuzgiller ve su aygırıgiller ile akraba olan pekariler genellikle 90 ile 130 cm. uzunluğunda ve 20 ile 40 kg. ağırlığındadır. Yakalı pekari (Tagassu tajacu), Birleşik Amerika' nın en güneydeki kısımları ile Patagonya arasında bazen deniz yüzeyindeki yerlerde, bazen de 2400 metrelik yüksekliklerde yaşar. Açık renkli bir çizgi, İngilizcede kargı anlamındaki javelin adıyla da anılan bu hayvanın omuz hizasında vücudunu hemen tamamıyla çevirerek bir yaka meydana getirir.

Yakalı pekari, kır renkte kalın, kaba ve fırça kılı gibi tüylerle kaplıdır. Kuyruğu varla yok arasıdır. Omuz hizasında 50 santim boyunda, 90 santim uzunluğunda ve yaklaşık olarak 25 kilo ağırlığındadır. Köpek dişlerini birbirine sürterek çıkardıkları takırtı sesiyle çevrede bulunan avcı hayvanları yaklaşmamaları konusunda uyarırlar. Saldırgan bir karaktere sahip olan pekariler insanları yaralayabilecekleri için Avrasya'nın domuzları gibi evcilleştirilemezler.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ