Mynmar'da kabuk ve köklerinden sarı boya elde edilen bir ağaca ve bu boya kullanılarak yapılan kadın makyajına verilen ad...

Tanaka,
Myanmar’ da kadınların çoğu yüzüne Tanaka adı verilen bir tür krem sürüyor. Misvak ağacına benzer bir ağaçtan elde ediliyor. İki taş arasında öğütülerek elde edilen toz, suyla özenip yüze sürülüyor. Tanaka'nın faydaları; Güneş ışınlarından koruma, Sivilceleri öldürme ve doğal bir güzellik verme olarak özetleniyor. 

Erkekler, lonji dedikleri uzun bir etek giyiyor. Gerektiğinde şalvar, kısa pantolon gibi şekillerde de kullanılabilen çok amaçlı lonji' nin tamamlayıcı aksesuarı parmak arası terlik! Erkeklerin çoğunun, kadınların da bazılarının dişleri ve dudakları kıpkırmızı renk oluyor. Betel denilen bir bitkinin taze yaprakları ile tohumlarını sararak ağızlarında çiğniyorlar. Kırmızı tükürük olarak Sokaklar kırmızı tükürük ile dolu.

Bitki kalsiyum içeriyormuş. Kadınların çoğu yüzlerine Tanaka denilen ağacın tozundan yaptıkları bir tür güneş koruyucusu krem sürüyor. Cildin bakımı ve koruması için önemli olmalı. Her yerde çoluk çocuk, beyaz çamura bulaşmış gibi dolaşıyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ