Mersin Silifke ilçesinde bir kale...

Tokmar,
Tokmar Kalesi,
Silifke Kalesi,
Liman Kalesi,
Korykos Kalesi,
Kız Kalesi,

Tokmar Kalesi;
Taşucu-Antalya, karayolu üzerinde 22 km. sonra ayrılan 5 km. asfalt yol ile ulaşılır.  Tokmar Kalesi, denize hakim bir tepededir. 
Kalenin  güneyi yalçın bir kaya ile çevrili kalenin kuzeyinde savunma burçları vardır. 
XII. yy'da yapıldığı tahmin edilmektedir.

Silifke Kalesi;
Helenistik ya da erken Roma döneminden kalmadır. Kale, geçirdiği onarım ve değişiklikler sonucu bugün bir Ortaçağ kalesi görünümündedir.

Liman Kalesi; 

Kentin güneyindeki yarım adayı çevreleyen surlar ve kaleye ait kalıntılar vardır. Tarihi kaynaklarda güçlü bir kale olarak söz edilen liman kalesidir. Antik Çağlar' da, özellikle Orta Çağ ve sonrasında kente yapılan yoğun saldırılara karşı direnmiştir. Piri Reis'in haritasında burçlarında bayrak dalgalanan kale belirgin olarak çizilmiştir.

Korykos Kalesi (
Kız Kalesi);
Mersin-Erdemli-Silifke karayolunun 60. km’ sindedir. Kızkalesi beldesindedir. Roma ve Bizans dönemlerinde yoğun olmak üzere, islami devirlerde de iskan görmüştür. Nekropol alanından çıkarılan eserlerden burada ilk yerleşimin MÖ IV. yüzyıla ait olduğu anlaşılmıştır. Herodot bu kenti Gorges adında Kıbrıs' lı bir prensin kurduğunu yazar.

Silifke;

Mut'a 73 km , Mersin'e 85 km ve Gülnar'a 70 km mesfede Toroslarla Akdeniz arasına kurulmuş Mersin'e bağlı ilçedir. Büyük İskender'in komutanlarından ve Suriye Krallığı'nın kurucusu Selevkos I Nikator, şimdiki Taşucu' nun olduğu yerde, ionluların Holmi adıyla kurduğu koloniyi ele geçirip halkını da kıyıdaki Holmi (Akliman)' dan 12 km. içeriye bugünkü Silifke' nin bulunduğu yere yerleştirmiş ve Selevkos' un Şehri,  anlamına gelen Seleucia kentini kurmuştur. Şehir merkezinin ortasından geçen Göksu (Kalykadnus) Nehri’nin üzerinde kurulmuş taşköprü vardır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ