Artvin' in Yusufeli ilçesinde bir kale...

Peterek,
(Çevreli),
Armaşen Kalesi (Esendal), 
Aşbişen Kalesi
Ersis Kalesi,
Erkinis Kalesi,
Nihah (Yokuşlu) Kalesi,
Oşnak Kalesi (Köprügören),
İşhan Kalesi,
Öğdem Kalesi,
Tekkale Kalesi (Dörtkilise) 

Artvin' in Yusufeli ilçesindeki kaleler:
Peterek,(Çevreli) Kalesi; Artvin Osmanlı topraklarına katılınca merkezi Pert-Eğrek (Peterek) kalesi olan Livana Sancağı kurulur. Peterek (Çevreli) Kalesi, Yusufeli'ye bağlı Çevreli köyünün (eski adı: Peterek) arkasında, vadiye hakim tepe üzerindeki anakayaya yerleştirilmiştir.
Armaşen Kalesi; Artvin’in Yusufeli ilçesinin Esendal (eski adı: Armaşen) köyündedir.
Ersis Kalesi; Yapım tarihi belirlenememiş ve Yusufeli´nin 8 km. güneyinde Kılıçkaya (Ersis) Köyü'nde bulunmaktadır.
Erkinis Kalesi; Yapım tarihi belirlenememiş ve Yusufeli´nin 10km kuzey doğusunda Demirkent (Erkinis) Köyü'nde bulunmaktadır. Harap bir durumdadır.
Nihah (Yokuşlu) Kalesi; Yapım tarihi bilinmeyen Nihah Kalesi, Yusufeli'nin 15 km güney batısında bulunan Yokuşlu (Nihah) Köyü'nde bulunmaktadır. Şu anda harap durumdadır.
Oşnak Kalesi; 
Yapım tarihi bilinmeyen Oşnak Kalesi, Yusufeli'nin 12 km güneybatısında Oşnak (Köprügören) Köyü'ndedir. Harap bir durumdadır.
İşhan Kalesi; Kale Yusufeli'nin 11 km doğusunda bulunmaktadır. Dağ Yolu (İşhan) Köyü'nün arkasında bulunan kayalık arazi üzerine yapılmıştır.Şu anda harap durumdadır.
Öğdem Kalesi; Yapım tarihi kesinlik kazanamayan Öğdem Kalesi, Yusufeli'nin 10 km. kuzeyinde Öğdem Köyü´nde bulunmaktadır. Şu anda harap bir durumdadır.
Aşbişen Kalesi; Yapım tarihi belirlenemeyen ve şu anda Artvin´de bulunan birçok kale gibi harap bir vaziyette bulunan bu kale, Yusufeli´nin 7 km. doğusundaki Kınalıçam Köyü'ndedir.
Tekkale Kalesi; Artvin’in Yusufeli ilçesinin Tekkale (eski adı: Dörtkilise) köyündedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ