Hawaii inancında ateş tanrıçası...

Pele,
Hawaii Volkan ve Ateş Tanrıçası.
Ateş Tanrıçası Pele'nin adası olarak anılıyor. Diğer bir adıyla da, Büyükada. Volkanik lavlarla yeşilin içiçe geçtiği bir mekan. Geri kalan yedi Hawai adasının toplamının iki katı büyüklüğünde. 800 bin yıl önce beş volkanın patlamasıyla oluşmuş. Burada deniz ve güneşle yaşanacak birlikteliğin dışında görülecek ilginç yerler var. Volcanic Art Center, Hawaii'li sanatçı ve fotoğrafçıların eserleriyle görülmeye değer bir müze. 
  
Hamakua Coast Highway, sizi yemyeşil vadilerin olduğu, krallar vadisi olarak bilinen Honokaa ve Waipio kasabalarına götüyor. Yıllar önce savaştan kaçanların sığındığı Puuhonua o Honaunau'yu bu adadadır.

Soğuyan ve macun şekerini andıran lavların üzerinde parmaklarınızın ucunda yürüyün; yeraltından fışkıran buharı bedeninizde hissedin ve yeni oluşan volkanik kayalarda dahi şaşırtıcı bir şekilde kök salan eğreltiotlarını yakından inceleyin. Yanardağ tanrıçası Pele'nin efsaneleri için Hawaiililere kulak verin ve onun varlığını her yanda fark etmeye hazır olun: bir dönemler alev alev yanan çukurlardan çevreye yayılmış taşlarda, donmuş lav denizinde, taşlaşmış ağaç mezarlıklarında ve Kilauea'nın doğu açılma çatlağından gelen keskin sülfür dioksit kokusunda. Sonra Pele'nin boğucu sıcaklıktaki evini, Pu'u 'O'o kraterini, ziyaret edin.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ