Kanada' lı dahi yönetmen...

James Cameron,
(16 Ağustos 1954),
James Francis Cameron Kanada' lı yönetmen, senarist ve prodüktör. Titanik, Terminator, Aliens gibi büyük yankı uyandırmış filmleri yapmış olması onu az bir filmografisine rağmen Hollywood'un en önemli ve bilinen yönetmenlerinden biri yaptı. Gördüğü bir rüyadan etkilenen James Cameron Terminator'ü yarattı. Filmin devamı da bir öncekini aratmadı. 

Cameron, bilimkurgu örnekleri vermeye devam etti. Aliens, Abyss, Rambo, İlk kan-2, gerçek yalanlar, Tuhaf günler  gibi yapımları çekti. James, 1997 yılında tüm dünyada adını duyurdu ve rekorlar kıran Titanik için senarist, yapımcı oldu ve yönetmen koltuğuna oturdu. Günümüzde bile kırılamayan rekorlara imza atan filmi Titanik, onun En İyi Yönetmen dahil (11 Oscar) o yılki neredeyse tüm ödülleri kazanmasını sağladı. Kanada' lı yönetmen James Cameron, Hollywood'daki Şöhretler Kaldırımı'nda (2396) yıldızını alarak ölümsüzleşti. Avatar filminin  dahi yönetmeni Cameron, kariyerinin en önemli iki oyuncusu Arnold Schwarzenegger ve Sigourney Weaver'dir. 

Cameron'un Avatar filmi, ABD'de vizyona girmesinden kısa bir süre sonra sadece ABD topraklarında 3,5 milyon Dolar hasılat getirmiş bulunuyor. Avatar filminin kısaca konusu, 2154 yılında dünyanın ihtiyacı olan bir minerale ev sahibi olan barışçıl Pandora, dünyalı askeri kuvvetler tarafından işgal edilir. Cameron’un politik mesajlar verdiğine şüphe yok. Mavi derili yerel halk Navi’lerin arasına karışmak için organik olarak Avatar yapay uzaylılar üretilir. Avatar’lar, dünyalı askerler tarafından zihin gücüyle hareket ettirilmektedir

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ