İyimser...

Optimist,
Bir kişilik tipidir.
Bilinen kişilik tipleri şunlardır;
  1. Popüler Optimistler (Dışadönük -Konuşkan - İyimser)
  2. Melankolikler (İçedönük - Düşünceli -Karamsar)
  3. Güçlü Klorikler (Dışadönük -Yapıcı - İyimser)
  4. Barışcıl Soğukkanlılar (İçedönük - Olaylara seyirci - Karamsar)
Popüler Optimistler;
Tipik popüler optimist karakteri duygusallık ve kanıtlayıcılıktır. İşi eğlenceye dönüştürürler ve hepsi insanlarla birlikte olmayı severler. Sempatiktirler ve yaşamdan aldıkları türlü zevkleri renkli tariflerle anlatırlar. Her zaman en iyiyi isterler. 

Melankolikler;
Melankolikler içedönüktür ve susmayı tercih ederler. Onlar sessiz ve düşüncelidirler. Dünyaya karamsar bakarlar. Melankolikler her zaman problemin kaynağına inmek isterler. Olayların sadece görünen kısımlarıyla ilgilenmezler. İçindeki gerçekleri de araştırırlar. 

Güçlü Klorikler:
İmkansızı hayal ederler. En ulaşılmaz yıldıza ulaşmayı hayal eden insanlardır. Her zaman amaçlar, ulaşır, başarır. Güçlü klorikler bir şeyleri yönetmek ama doğru olarak yönetmek onlar için bir tutkudur. Onlar daha çocukluklarından itibaren ileriki hayatlarında ne olmak istediklerini bilirler ve bunu da ailelerine ve yakın çevrelerine de bildiriler.


Barışcıl Soğukkanlılar;
Barışçıl soğukkanlılar tüm karakterler içinde anlaşması en kolay olanıdır. Herkes onların yakınında olmaktan memnundur. Oturtuldukları her yerde mutludurlar ve programlarının değişmesi onları rahatsız etmez. Dengeli olmaya çalışırlar.  Arkadaşlarını severler. Hayatı en uç noktalarında yaşayamazlar. 

Çevreleri tarafından kolaylıkla anlaşılırlar. Yumuşak başlıdırlar. Çok ileriyi düşünmeyi sevmezler. Sabırlıdırlar ve hayatla barışık yaşarlar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ