Nepal' de her beş yılda bir düzenlenen festival...

Gadhiami,
Gadhiami Festivali,
(Kurban Bayramı),
Nepal’in başkenti Katmandu’da yapılan bu festivalde Hint ve Nepal' li Hinduların katıldığı ve her beş yılda bir kutlanır. Kötülükleri sona erdireceği, şans ve refah getireceğine inanılır. 

Hindu tanrıçası Gadhiami onuruna bufalo, keçi, koyun, tavuk, fare, domuz gibi hayvanlar kurban edilmektedir. Festival için yüz binlerce Hindu, sabah saatlerinden itibaren başkent Katmandu’nun güneyine 160 kilometre uzaklıktaki Bara bölgesinde bulunan ormandaki bir tapınakta toplanmaktadır. 
 
Tapınağın başrahibinin, Çok yaşa Gadhimai diye bağırdıktan sonra iki sıçan, iki güvercin, bir horoz, domuz ve kuzu kurban etmesiyle birlikte, festival başlıyor. Bufaloların yaklaşık 250 kasabın eğri palalarla art arda keserek kurban ettiği festivalGadhiami festivali 5 yılda bir kutlanıyor. Festivale katılanlar, Tanrıça Gadhiami için hayvanların kurban edilmesinin kötülüğü sona erdireceğine, refah getireceğine inanıyor. Hindu Tanrıçası Gadhimai onuruna kurban edilen hayvanları, kurbanları getirenler kurbanları kesildikten sonra onları götürüp bayram boyunca yiyorlar. 

Töreni binlerce kişiden oluşan kalabalık, başrahibin hayvan kurban edişini izlemek için izlemektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ