Japon mutfağında sıkça kullanılan kurutulmuş deniz yosunu...

Nori,
Sushi Nori,
(Yaprak yosun). 
Sushi'nin sarıldığı yosun yaprağının (Nori) koyu renkli hatta siyah olanları makbuldür. Kurumadan servis yapılması gerekir. Nori genellikle 20x20 cm boyutlarındadır.

Suşi yapımı;
Malzemeler:
Nori (Yosun)
Su-Meshi (Suşi pirinci)
Bambu Mat (Hasır Amerikan Servis)
Surumi (Yengeç ) Çubukları
Uzunlamasına dilimlenmiş Salatalık
Su ve Sirke dolu Bir Kase
Soya Sosu, Wasabi ve Gari (Zencefil Turşusu)

Suşi pilavının yapılışı;
1 su bardağı pirinci süzgece koyup soğuk suda yıkayın ve iyice süzün. Kapağı kapalı olarak, 30 dakika çeyrek su bardağı suda dinlendirin. Ardından harlı ateşte kaynatın ve kaynamaya başladığında, ocağın altını kısın. 2 dakika da, kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra yine kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın. Ortalama 15 dakika bekleyin. Dinlenmiş pirinçleri cam bir kaba aktarın ve pirinçleri ezmemeye dikkat ederek bir çatalla havalandırın. Ayrı bir tencerede, kısık ateşte 2 çorba kaşığı sirke, (Rice Vinegar) 1 çorba kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı tuzu, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş pilavın üzerine dökün. Tekrar havalandırarak karıştırın. Cam kabın üzerine pamuklu bir bez örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yosunu streç filmle kaplı bambu matına koyun. Ellerinizi ıslatıp, suşi pirincini kenarlarda 1 er cm. lik boşluk kalacak şekilde yosunun üzerine yerleştirin.Yosun tamamen pirinçle kaplı olmalı. Kani Maki Suşinin tarifinin özelliği; içinde yengeç olması. Yengeç parçalarını çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Salatalıkları ise çok ince dilimleyerek, pirinç kaplı yosunların üzerine dikkatlice yerleştirin. Hasır Matla birlikte, yosunu rulo yapmanız gerekiyor. 

Rulo haline gelen tek parçayı dilimleyin. Bıçağı ıslatarak hazırladığınız dilimi önce 2 ye sonra 6 ya bölün. Böylelikle suşiler eşit ve aynı boyda olacak.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ