Rus kentlerinde kremlin' in (içkale) dışında yer alan kenar mahallelere verilen ad...

Posad,
Eski Rus kentlerindeki içkaleye Kremlin dışında kalan kenar mahallelere posad adı verilir.
Kremlin,
Rusçada akropol anlamına kullanılır. 
Fr. kremlin; 
Alm. Kreml;
Rusça Kremlin.
Kale, hisar, şato, yukarı şehir ya da iç kale anlamlarına gelen ve çoğu tarihi Rus kentinin merkezinde bulunan muhkim yapılar bütünüdür. En tanınmışları Moskova Kremlini'dir. Moskova Kremlini 1487 de inşa edilmiş ve içinde kiliseler, manastırlar, saraylar ve devlet daireleri vardır.

Moskova'daki Kremlin Sarayı, devrim öncesinde Rus çarlarının ikametgahıydı. Moskova Irmağı'ndan 40 m yüksekte bulunan Borovitskiy Burnu üzerinde 28 hektarlık bir alana yayılan, çevresi 20 m yüksekliğinde 2 km'lik bir surla çevrili binalar bütünüdür. Slav dilinde krem, çakıl taşından kale anlamına gelmektedir. Kremlin'deki yapıların en eskisi Spas na Boru (Ormandaki Kurtarıcı Aziz) Kilisesi'dir.

15. yüzyıl'da ilk Kremlin'in yerine İtalyan mimari anlayışında yeni bir saray yapıldı. 1487 yılında Beklemişhev Kulesi, 1490 yılında Borovitskaya Kulesi, Aziz Nikola ve Aziz Flor kapıları eklendi. III. İvan döneminde birkaç katedral daha yapıldı. Dini yapılar Bizans, diğer yapılar İtalyan etkisi taşırlar. 1527 yılından sonra yapılan değişiklikleri Alman, İngiliz ve Hollanda'lı mimarlar gerçekleştirdi. 

Kremlin'in önemli yapılarından olan Büyük İvan Çan Kulesi'nin yapımına 1505'te başlanıp 1600'de tamamlandı. Kulede dünyanın en büyük çanı olan 218 ton ağırlığındaki Çar Kolokol (Çanların Çarı) bulunur. 1838-1849 yılları arasında Bolşoy Kremlyovskiy Dvoryets (Büyük Saray) inşa edildi. 1932-1934'te Kremlin Tiyatrosu, 1961'de Kongreler Sarayı yapıldı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ