Rom, taze nane ve limonla yapılan bir kokteyl...

Mohito,
(Mojito),
Malzemeler;
İki çay kaşığı esmer şeker,
Yarım limonun suyu (yeşil renkli misket limonu-lim),
2/3 ölçü şeker şurubu,
Birkaç taze nane yaprağı,
Bir ölçek beyaz rom(Bacardi olursa Süper),
Soda (maden suyu değil, soda water) veya sprite da olabilir. Kokteylin sert olması istenirse birşey konulmaz. Bardak, kokteyl bardağı altı kalın, uzun, bir cam bardak, kullanılmalıdır.

Bardağa önce yeşil limonun yarısı iri parçalar(6-8 parça) halinde kesilerek konur. Üzerine şeker şurubu konularak bardak içinde limonla tahta bir nesneyle hırpalayarak ezilir. Burada limonu fazla ezmemek gerekir. Daha sonra taze nane yaprakları aroması çıkacak şekilde avuç içinde ezilerek bardağa konur. Kırılmış buz parçaları ile bardak doldurulur. Sonra beyaz rom bardak doluncaya kadar ileve edilir.Bacardi olursa süper olur. Bardağın kenarına bir dilim limon ve nane yaprağ konarak kalın bir pipele servis edilir.

Küba Kokteylleri(Cocktails);
Pina Colada,
Daiquiri,
Cuba Libre (Özgür Küba), Cuba Bella (Güzel Küba), Cubanito,
Bello Monte,
Mulata, Mohito-Mojito,
El Presidente

Bunların hepsinin ortak özelliği içlerinde rom bulunuyor olması. Rom (ki bu ülkede Ron adı veriliyor), şeker kamışı özünden yapılan Küba’nın milli içkisidir. Örneğin Pina Colada (İspanyolca’da süzülmüş ananas suyu anlamına geliyor) ananas suyu, hindistancevizi kreması ve rom karıştırılarak yapılıyor. Cuba Libre, yani Özgür Küba içkisi ise rom ve Coca Cola karıştırılarak yapılıyor. Daiquiri, şeker, limon suyu, Marachino ve rom karıştırılarak yapılıyor. İçlerine de elbette bolca buz konuyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ