Osmanlılarda akıncılar ocağının komutanı...

Malkoç,
Akıncı Beyi, 
Komutan.
Malkoçoğlu'nun yaratıcısı Ayhan Başoğlu, Malkoçoğlu'nu kore savaşı şehitlerine ve Türk'lere bir armağan olarak düşünmüştür. Yapısı itibariyle okurken insana bir kahramanlık filmi izliyormuş hissi veren malkoçoğlu, kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlar. 

Maceraların çoğunda düşmanın içine sızıp, Türk düşmanı kesilir ve düşmanı içerden vurur.  Malkoçoğlu, hazır düşmanın içine girmişken bir kardeş, bir amcaoğlu bulabilirse ne mutlu tabii, bir çok yabancı dili konuşabildiğinden bu durumlarda herhangi bir sorunla karşılaşmaz.

Malkoçoğlu kadınlarla özellikle düşman safında olan, iyi ilişkileri yatakta biter. Malkoçoğlu'nun, zaten yakışıklılığı, kasları, kendinden eminliği, yiğitliği, mertliği, candan tavrı, bilgisi, görgüsüyle, kadınların ona vurulmaları için haddinden fazla özellik barındırır. Kadınlarla beraber olur ama bağlı kalmaz. Rakiplerini aşağılar, bakışlarıyla, tavırlarıyla yerden yere vurur ve kurt başlı muştalarıyla kızılmaske gibi onlarda iz bırakır. Cem Sultan ve Kızıl kule maceraları gibi maceralarından ikisidir. Sinemada Cüneyt Arkın tarafından canlandırılmıştır. Hatta Cüneyt Arkın malkoçoğlu sıfatıyla anılmaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ