Bir Fındık çeşidi ...

Levant,
Levant Fındığı,
Giresun Fındığı,
Türk fındığı kalite açısından Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrılır. Dünyadaki fındık çeşitleri içinde en yüksek oranda zar atan fındıktır. 

Levant Kalite fındık; Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir. Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir. Levant fındığı yetiştirildiği yerlere göre; Levant Akçakoca, Levant Ordu, Levant Trabzon ve Levant Samsun olarak isimlendirilir. Bu fındıklar Giresun kalite fındıklardan daha az yağ oranı içerir. Buna rağmen diğer ülkelerde yetiştirilen fındıklardan genellikle daha yüksek yağ oranına sahip olup, tat bakımından da üstün niteliktedirler.

Giresun Kalite: Giresun ilinin tamamında yetiştirilen tombul fındıklar ile az çok Giresun kalitesi özelliği taşıyan Trabzon ilinin Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde yetiştirilen tombul fındıklardır. Dünyanın en üstün özellikli fındıklarıdır. Dünyadaki fındık çeşitleri içinde en yüksek oranda zar atan fındıktır.

Fındık; Huşgiller (Betulaceae) familyasından, Corylus cinsini oluşturan çalı ve ağaç türlerinin ortak adıdır. Fındık Çeşitleri ve Cinsleri;
Acı, Agrap, Avlu fındığı,
Badem,
Cavcava,
Çakıldak (Göğ, Çakıl Fındık, Delisava),
Değirmendere, Delisava,
Foşa(Boyhane),
Ham fındık, Hanım Fındığı,
Göv fındık
İkiz, İncekara,
Kalınkara(Giresun Karası), Kan, Karyalak, Kargalak, Kuş,
Levant,
Mincane(Sıra Fındık),
Palaz, Pikola,
Sivri, Süt fındık
Tombul(Yağlı Fındık),
Uzunmusa (Oskara Yağlısı, ince kabuk, kuş fındığı),
Yassıbadem fındık, Yuvarlakbadem fındık.

Levant teriminin başka anlamları;
Akdeniz'in doğu sahillerinde bulunan geniş bir araziyi tanımlamak için kullanılan, sınırları kesin olmayan, coğrafi, tarihi ve kültürel bir adlandırma.
Ankara keçisi derisinden yapılan ve ciltçilikte kullanılan çok iyi cins marok derisi.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ