Nazi hücum kıtası ...

SA,
Sturm Ableitung-Fırtına Kıtaları
Kahverengi gömlekliler,
Nazi partisinin Kahverengi Gömlekliler de denilen hücum kıtasını simgeleyen harfler.
Nazi Hücum kıtası,
Resmi adı Sturm Abteilung olan, 1920 Almanya' sında kurulmuş yarı askeri bir siyasi yapılanmadır. 


Kurulmasındaki amaç Hitler' in bir nevi BodyGuard' lığını yapmaktı. Bu amaçla 1920' de kurulmuş 1921' de yarı askeri bir nitelik kazanmıştı. Zamanla gelişir ve çok daha büyük bir güç, etkin bir örgüt haline gelir. Öyleki partiyi bile tehdit eder hal alır.

Giymiş oldukları üniformanın renginden ötürü, grup Kahverengi Gömlekliler olarak da biliniyordu. Başında Ernst Röhm vardı. Zamanla büyüyen ve gittikçe daha kontrolden çıkan bu örgüt, Hitler ve partisine tehdit olmaya başlar.

Ernst Röhm 
(d.28 Kasım 1887, Münih, Almanya - ö.2 Temmuz 1934) 
Alman subayı, siyaset adamı ve SA' ların kurucusu ve kumandanıydı.
1920 yılında Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'ne üye oldu ve SA'ların kurulmasına yardımcı oldu. 1923 yılında başarısızlıkla sonuçlanan Münih' teki Birahanesi Darbesi'nden sonra 15 ay hapse mahkum oldu. Bu sırada Adolf Hitler ile yakın arkadaşlık kurdu. 1924 yılında hapisten çıktıktan sonra Röhm Hitler ile Nazilerin yeniden örgütlenmesinde birlikte çalıştı. Ancak zamanla ikisi arasında ciddi anlaşmazlıklar baş gösterdi. 1924 yılının Nisan ayında o sırada yasadışı olan SA' lara alternatif olarak Frontbannın kurulmasına yardımcı oldu. Ardından Nazilerin Nasyonal Sosyalist Özgürlük Partisi adıyla yeniden kurulan partisinin üyesi olarak Reichstag' da görev yaptı. 1925 yılında istifa etti. Askeri danışman olarak Bolivya' ya gitti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ