Kastamonu' nun Küre ilçesinde bir kanyon ...

Ersizlerdere,
Ersizlerdere Kanyonu,
Ersizler ve Ersizlerdere köyleri Küre ilçesine bağlı birbirlerine çok yakın iki kardeş köydür.
Küre İnebolu yolu üzerindedir. Küre'ye biri 8 diğeri 12 km dir. Ersizlerdere'nin Ankara'ya uzaklığı 317 km. Kastamonu il merkezine 64 km. Karadeniz'e 25 km dir. 

Köyün ve kanyonun ortalama yükseltisi 850m. dir. Ersizlerdere köyü dağlık, ormanlık, ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Kendi adını taşıyan Ersizlerdere kanyonu buradadır. Tarihi Ecevit çorbasını da harikulade bir doğal güzelliğe sahip olan Ersizlerdere köyündeki Emin ustanın yerinde içmeniz önerilir.

Kastamonu'daki diğer kanyonlar;
Valla Kanyonu, 
Kastamonu’nun Pınarbaşı İlçesi Muratbaşı köyü sınırları içerisinde bulunan Valla Kanyonu’nun ilçeye uzaklığı 26 km’dir. Muratbaşı Valla mahallesine kadar stabilize, Kanyona kadar olan 1.5 km’lik kısmı ise orman içi patika yoldur. Valla Kanyonu, Devrekani Çayı ile Kanlıçay’ın birleştiği bölgeden başlamakta olup, Cide ilçesi istikametinde 12 km uzunluğunda, yan duvar kayaların yüksekliği yer yer 800-1200 metreye ulaşan, girişi son derece zor olan ve Muratbaşıköyü Valla mahallesinin altından orman içi 1.5 km’lik yolculuktan sonra bu iki çayın birleştiğ yerden seyredilebilmektedir.

Çatak Kanyonu,
İlçenin en önemli turizm değerlerinden olan Çatak Kanyonu merkeze 7 km. uzaklıkta olup 6 km.si araç ile 1 km.si dağ içindeki yürüyüş parkurundan, 900 m. Yüksekliğe sahip gözetleme noktasına ulaşılmaktadır. Dünyanın 4. büyük kanyonu olması özelliğine sahip Çatak Kanyonu cazibesi, vahşiliği, gizemli görüşüyle içinde geçilebilir 7 km. alanı ve yüzerek veya bot ile geçilebilmektedir.

Horma Kanyonu,
Pınarbaşı İlçesi’nin Ilıca köyünde yer alıyor. Avrupa’nın en yaşlı ormanlarının arasında ve doğa harikası bir coğrafyada yer alan kanyon, akvaryumu andıran derin göllerden ve irili ufaklı şelalelerden oluşuyor.

Çal Kanyonu,
Kastamonu Azdavay ilçesi Gültepe köyü sınırları içersinde bulunan Çal kanyonu, Azdavay’a 25 km, pınarbaşı’na 17 km’ mesafededir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ