Akdeniz Bölgesi'nde yetişen ve her mevsim yeşil yaprakları olan bir süs ağacı. ...

Akçakesme, 
Yalancı Ihlamur, 
Taş Ihlamuru.
Latince adı: Phillyrea latifolia, zeytingiller familyasındandır.
Özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve her mevsim yeşil yaprakları bulunan süs ağacı. Yaprakları karşılıklı, yaprak kenarı düz ya da dişlidir. Çiçekleri küçük, beyaz, kokulu ve kömeç biçimindedir. 

Güney Avrupa da, Balkanlar da, Suriye de ve Filistinde bulunan akçakesme ağacı, Türkiye' de ise Marmara bölgesinde yetişmektedir. Deniz soğuğuna dayanıklı olup ılıman ve sıcak iklimlerde yetişir. Rüzgara dayanıklıdır. Şiddetli donlardan zarar görür. Dört mevsim yeşildir. Makiliklerin tipik üyelerinden biridir. Yavaş büyür. Maksimum 4-5 m. boy yapar. Salkım oluşturan mor renkli meyveleri 5 - 6 mm çapında küremsidir. Seyrek dallıdır. Yaprakları ve taze dalları kesilerek hayvanlara yedirilir. Meyvelerinde tek tohum bulunur. Budamaya yatkındır. Tohum ve çelikle üretilir. Tohumları olgunlaşır olgunlaşmaz ıslak veya soğuk kasalara ekilir. Saklanan tohumlar ise erken ilkbaharda ekilir.
Tohumları olgunlaşır olgunlaşmaz ıslak veya soğuk kasalara ekilir

Devamı: http://www.yenimakale.com/akcakesme-yalanci-ihlamur-tas-ihlamuru.html#ixzz1IVFdJ3wB
, eliptik yumurta biçiminde, derimsi, ucu sivri veya küt, tabanı yuvarlakça veya yürek biçiminde, kenarları dişli ya da kertiklidir.

Devamı: http://www.yenimakale.com/akcakesme-yalanci-ihlamur-tas-ihlamuru.html#ixzz1IVF9R9y


Hep yeşil olan yaprakları 2-6 cm. uzun, eliptik yumurta biçiminde, derimsi, ucu sivri veya küt, tabanı yuvarlakça veya yürek biçiminde, kenarları dişli ya da kertiklidir. Yaprakların üst yüzü tüysüz olup parlak yeşil, alt yüzü sarımsı yeşildir. Yaprak dizilişi karşılıklıdır. Genç sürgünler ince tüylüdür.



Devamı: http://www.yenimakale.com/akcakesme-yalanci-ihlamur-tas-ihlamuru.html#ixzz1IVF5x

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ