İstanbul Cağaloğlu’nda, bir dönem edebiyatçıların ve gazetecilerin uğrak yeri olan kahve...

Meserret,
Meserret Kahvesi,
Meserret sözlük anlamıyla eski dilde, (Arapça) sevinç, şenlik, sürur demektir. Ancak edebiyat dünyasında meserret kelimesi kendisine sevinçle buluşma yeri anlamını yükleyen Cağaloğlundaki tarihi kahveyle anılır. Meserret Kahvesi tüm İstanbul' un kahvesidir. Orada hiç değilse bir kez oturmamış edebiyatçı gösteremez. Eski Meserret Kahvesi’ nin bir yüzü Ankara caddesine bakar. Işıklar içindedir.

Merhum Salah Birsel’ in her eve lazım Kahveler Kitabında; Tüm İstanbul’ un kahvesidir. Orada hiç değilse bir kez oturmamış yazar gösterilemez dediği Cağaloğlu Meserret Kahvesi, tarihinin en ünlü kahvesidir.

Şimdi Meserret, İstanbul' un bizbize meyhane tarzı bir restoranıdır. Müthiş bir manzaraya sahip. Haliç ayağınızın altında. Pierre Loti’nin yeşili, Sultanahmet Camisi’nin minareleri, Haliç’te sefer yapan tekneler eşsiz manzaranın birkaç motifini oluşturur. Işıklar içindeki Kariye Müzesi, Bulgar Kilisesi, Süleymaniye, Fatih, Yavuz Selim Cami' leri görebilirsiniz. Dekorasyon meyhane havasına uygun. Ahşap ağırlıklı. İncelikler gözetilmiş. Ancak görünce anlarsınız. Tıkış tıkış bir ortam da değil, soğuk bir ortam da değil. Tam ortası. Hem özel sohbetlerinizi rahatlıkla yapabilir hem de yan masayla birlikte şarkılara eşlik edebilirsiniz. Türk mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ