İri ve güçlü bir bekçi köpeği cinsi...

Mastif, 
Mastiff,
Bandogge Mastif.
Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kez köpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir. Amerika'nın doğu yakasındaki bazı insanlar hala bu köpekleri dövüş köpekleri olarak kullanırlar. Koruma köpekleri olarak mükemmel köpeklerdir. 

Çok yumuşak başlıdırlar, söz dinlerler. Onların koruma görevindeki tek olumsuz huyları havlamamalarıdır. Genlerinde dövüşçülük olduğu için bu ırktan köpekler genellikle uyarmak amaçlı havlamazlar. Amerikan Mastif ilgiyi çok seven bir ırktır. Çok sadıktırlar ve yalnız bırakılmayı sevmezler. İlgilenilmekten çok hoşlanırlar ve onlara verdiğiniz her şeyi memnuniyetle kabul ederler. Sahiplerinin yanında olmayı tercih ederler ve onları memnun edip korumak için yaşarlar. Ailelerini severler ve bölgelerini korurlar. Mastif, kedi ve diğer cins köpekler gibi hayvanlarla birlikte büyütülürse onlarla iyi anlaşabilir, ama daha önceden kaynaşmamış olduğu hayvanlara agresif olabilir. Kendine güvenen ve iyi söz dinleyen bu köpekler çocuklarla mükemmel anlaşırlar. Onlar hem mükemmel bir aile bireyi hem de hırsızların korkulu rüyası olurlar. Mastif'ler için sessiz barışçı sözü boşuna değildir. Sürekli ağzından salya akması belkide bu ırk için söylenebilecek tek olumsuz sözdür. 

Fransız Mastif; 
Bu cinsin kökeni hakkında tam olarak doğrulanmamış pek çok görüş vardır. Grek ve Roma Molossusu'undan, Alanlar tarafından Avrupa'ya getirilen mastifflerden, Aquitaine köpeklerinden ya da İspanyol Burgos köpeklerinden türetilmiş olabilir. Geçmişte vahşi domuz ve ayı avlarına katılmış, sirk gösterilerinde boğalarla savaştırılmıştır. Gücü ve cesareti nedeniyle polis tarafından suçluları izleyecek şekilde eğitilmiştir. Ancak bu rolde aşırı yırtıcı olduğu görülmüştür. Isırma eğilimi vardır. 

Tibet Mastif; 
Dünyanın her yerindeki molossuslar ve mastifflerin kaynağını oluşturan meşhur Tibet köpeklerinden türetilmişlerdir. İngilizler, bu cinsin artık Doğu'da kaybolmuş olan mükemmel bir örneğini yetiştirmişlerdir. Sağlam ve kemik yapısı güçlü bir köpektir. Marco Polo bu köpeği, Bir eşek kadar yüksek ve sesi bir aslanınki kadar güçlü! sözleriyle tanımlamıştır. Yüzü, İngiliz Mastiff' inkinden küçüktür. Tibet mastiffi başarılı bir çoban köpeğidir. Sürüye yaklaşan kurtlara ve leoparlara karşı amansız davranır. Gerek köylerde gerek ıssız yerlerdeki evlerde mükemmel bir muhafızdır. Uygar ortamda yaşayabilmesi için, en azından barınabileceği geniş bir avlu gerekir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ