Afrika’nın güneyindeki yüksek otlaklarda yaşayan bir halk...

Sotholar,
Swaziler,
Tswanalar. 
Lesoto Krallığı, (Muso oa Lesotho) Güney Afrika'da bir ülkedir  Afrika'nın güney ucunda Güney Afrika Cumhuriyeti'nin topraklarıyla çevrili küçük bir kara ülkesidir. 
Başkenti Maseru  olup diğer önemli kentleri, Maseru (109382), Maputsoe (20000), Teyateyaneng (14251), Mafeteng (12667) dir.


Ülkenin üçte ikisi Draken ve Maloti dağları gibi yüksek dağlar ile kaplıdır. Bu dağlardan doğan Oranj, Caledon ve Tugela ırmaklarının vadilerinde verimli düzlükler vardır.Ülke topraklarının deniz düzeyinden yüksekliği 3000 metreyi aşar. Kuzeybatıda yüksek ve çıplak Maloti Dağlan vardır. Ülkenin doğu sınırını oluşturan Draken (Drakensberg) Dağları'nda Güney Afrika' nın en yüksek dağı olan Thabana Ntlenyana (3482 metre) yer alır. 

Lesotho nüfusunun yüzde 99' dan çoğunu Sotholar oluşturur. Melezler ve Asyalılar'dan başka beyaz Güney Afrikalılar'dan oluşan küçük bir azınlık vardır Nüfusun yüzde 90'dan fazlası Hıristiyan'dır Lesotho'da eğitim düzeyi yüksektir; okuryazarlık oranının en yüksek olduğu Afrika ülkelerinden biridir.

Ayrıca Zambia' nın güneyinde de Zulular ve Sotholar yaşamaktadır. Sotholar Güney Afrika Cumhuriyeti' nde de yaşamaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ