Dünya' nın en eski ve tanınmış tenis turnuvası...

Wimbledon,
Tenis Turnuvası, 
Wimbledon, 
Tenis sporunun en eski ve en prestijli turnuvasıdır.
Tenis dikdörtgen şeklindeki kort adı verilen bir sahada iki veya dört kişi tarafından oynanan bir oyun. Topa raketle vurularak sahanın ortasındaki ağın üzerinden geçirilir. Gaye topa karşı oyuncunun karşılayamayacağı bir şekilde vurarak puan kazanmaktır. 

İlk defa İngiltere' de çimenler üzerinde oynanan bu oyuna çim tenisi denmekteydi. Bugün sadece tenis olarak adlandırılır. İngiltere' nin başkenti Londra' da her yıl Haziran ayının son haftasında başlayan turnuva iki hafta sürmektedir. Yağmur nedeni ile maçların sıklıkla aksadığı turnuvada ilk Pazar günü geleneksel olarak maç oynanmaz. Haziran ayının son haftasında başlayan turnuva iki hafta sürmektedir.

İlk olarak 1877 yılında düzenlenen turnuvada, tenisçilerin beyaz giyinme zorunluluğu, korta giriş ve çıkış protokolü gibi yazılı olmayan kurallar vardır. Çim kortta oynanan tek grand slam turnuvası olan Wimbledon, genelde servis-vole oyununu etkili uygulayan tenisçilerin başarılı olduğu bir turnuvadır. Her yıl 20 ile 26 Haziran arasına rastlayan pazartesi günü başlar. Wimbledon genellikle iki hafta sürer, ana kategorideki karşılaşmalar bu iki haftaya yayılır. Ama junior klasmanı ve özel maçlar genellikle ikinci hafta yapılır. Geleneksel olarak Middle Sunday (Ortadaki Pazar günü) karşılaşma yapılmaz ve dinlenmeye ayrılır.

Wimbledon'da beş ana kategoride karşılaşma yapılır:
Tek Erkekler / Tek Kadınlar / Çift Erkekler / Çift Kadınlar / Karışık Çiftler

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ