Cilt lekeleri ...

Güneş ışınlarının etkisi ile oluşan pigment artışı, ciltte geniş ve lekeli görüntüler oluşturur.
Ayrıca sivilce izleri, hamilelik, aşırı antibiyotik kullanma, yanlış kozmetik ürünleri gibi nedenlerden cilt lekelerine neden olmaktadır.

Çil:
En çok yanak, alın ve çene kısmında görülen bu lekeler açık veya daha koyu kahverengi lekeler şeklinde olabilirler. Genelde güneşli mevsimlerde artarken güneş olmayan mevsimlerde azalma gösterirler.

Melasma (Cloasma):
Doğum kontrol hapların içerdiği hormonlar ve hamilelik sırasındaki hormonal değişimler melalin pigmentinin aşırı üretimine neden olabilir.
Bu artış ile birlikte en çok güneş gören yanak, alın ve çene gibi bölgelerde boyutları büyük lekeler oluşabilir. Bazen genetik özellik taşıyan bu durumlar tekrarlayan hamileliklerle birlikte artış gösterebilir.

Yaygın hiperpigmentasyon:
Böbrek üstü bezi yetmezliği ile oluşan addison hastalığı, hipertiroidizim ve hemokromatoz hastalığında görülür.

Foto alerjik reaksiyonlar:
Ağızdan alınan bazı ilaçlar veya Tropikal bölgesel sürülen bazı kimyasal ilaçlar veya bitki yaprakları güneş ile birlikte Hiperpigmentasyon yol açabilirler. Bazen hafif kızarıklık veya alerjik reaksiyon seviyesinde iken bazen daha ağır reaksiyonlar, bölgesel su toplamaları ve bölgesel lekelerin oluşumuna neden olabilirler.

Güneş ve solaryum lekeleri:
Güneş ve solaryuma maruz kalmanın sonucunda cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar, dolayısıyla leke oluşumunda artış görülür.

Lazer uygulaması esnasında yüzdeki lekelerle birlikte  kılcal damarlarda yok olmaktadır   Cilt lekeleriniz için doğal çözüm vücudunuzun ihtiyacı olan besin desteklerini ve doğal kremleri kullanmanızdır.

Çiller
Gebelik lekeleri
İyi huylu cilt benleri
Cilt kanseri
Mantar hastalıkları
Seboreik keratoz
Aktinit keratoz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ